Overstappen op Hayes Brothers

Gemaakt door Jamie van van Kemenade, Gewijzigd op Wo, 17 Jan om 2:44 PM op Jamie van van Kemenade

Overstappen op Hayes Brothers gaat over het algemeen heel soepel. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt overstappen. Bij Hayes Brothers hebben we geperste en krokante (geëxtrudeerde) brokken. Kijk goed naar de brok waar je van overstapt en welke Hayes Brothers brok je gaat geven. De manieren voor de beste overstap verschilt namelijk:


1. één hele dag vers vlees voeren, de volgende dag volledig over op Hayes Brothers

Het overstappen naar Hayes Brothers is ook mogelijk middels vers vlees. Hierbij kun je de hond gedurende een dag vers vlees voeren. Na deze dag kun je direct de nieuwe brok geven zonder dit te mengen

2. 'cold-turkey', van de één op de andere dag direct overstappen (nodig bij geëxtrudeerde/krokante brokken!)

Wij adviseren om jouw viervoeter in één keer over te zetten op onze voeding als je van geperste naar krokante brok gaat of andersom. Het is hierbij belangrijk dat je de twee niet met elkaar gaat mengen. Het kan voorkomen dat de ontlasting door de wisseling iets anders is dan normaal, dit is niet ernstig. Geef jouw hond de tijd om even te wennen. 


3. volgens het volgende overstapschema als je vanaf een andere geperste brok komt

Stap 1: 25% van Hayes Brothers en 75% van het oude hondenvoer. De hond kan hier gedurende twee dagen aan wennen. Daarna kun je het oude hondenvoer verder langzaam afbouwen.


Stap 2: 50% van Hayes Brothers en 50% van het oude hondenvoer. Het is belangrijk dat je de hond ook hier weer twee of drie dagen aan laat wennen.


Stap 3: 75% van Hayes Brothers en 25% van het oude hondenvoer. De hond is nu bijna helemaal over op het Hayes Brothers . Doe dit gedurende 2 dagen.


Stap 4: 100% Hayes Brothers 0% van het oude hondenvoer. Nu is de hond volledig over op Hayes Brothers hondenvoer.


Zorg er dus voor dat je nog voldoende van het oude voer in huis hebt om een soepele overstap te realiseren.


Let op: wanneer je overstapt van een geëxtrudeerde (krokante) brok naar geperste brok of andersom, raden wij het af om over te stappen middels het overstapschema. Wanneer je hier vragen over hebt, neem dan contact met ons

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren